C.H. Keij Bouwbedrijf is de bouw- en verbouw partner voor o.a. de MKB, Industrie, Retail, Horeca en Exploitanten van Commercieel Vastgoed.

CNC Freeswerk

CNC staat voor “Computer Numerical Control” en betreft een computergestuurde regeling van werktuigmachines. Dankzij de techniek is het mogelijk om in beperkte tijd zeer precieze uitsneden te maken in bijvoorbeeld hout, composiet en kunststof. Onze machine heeft een bereik van 270 cm x 197 cm waardoor freeswerk groot en klein mogelijk is. Onze machine is geschikt voor 2-2.5 dimensionaal werk.

Men start met een tekening. In sommige gevallen beschikt men hier al over (denk aan logo’s). In dat geval is het aanleveren van een .DWG bestand voldoende om in te lezen in onze systemen. Met precisie wordt iedere lijn, digitaal, getekend op schaal. Wanneer alle lijnen staan wordt er bepaald hoe diep er gefreesd moet worden. Dankzij de technologie is het mogelijk om tussen verschillende lijnen te variëren in diepte. Dit kan gaan om een diepte van enkele millimeters tot door en door. Ten behoeve van het materiaal wordt een diepte vaak in verschillende rondgangen bereikt. Ook wordt er gekeken naar de breedte van de lijnen en welk type frees geschikt is voor het snijvlak. Al deze gegevens worden in de tekening verwerkt.

Wanneer het vector bestand compleet is kan dit worden doorgezet naar de machine. Aan de hand van de complexiteit wordt de snelheid bepaald. Het plaatmateriaal wordt op de vacuümtafel gelegd en extra verankerd zodat de plaat niet kan glijden onder invloed van de frees beweging. Wanneer de beginpositie handmatig is bepaald kan de machine gestart worden. Afhankelijk van het soort snijwerk en de materialen zal de machine in een relatief kort tijdsbestek het vectorbestand vertalen naar freeswerk. Dit is in grove lijnen vergelijkbaar met een 3D printer.

CNC freeswerk is altijd voor u op maat gemaakt. Voor de mogelijkheden en een indicatie van de kosten kunt u contact opnemen.